Clayhem keramiikkastudio - Helsinki

Studiossa on kuusi isoa työskentelypöytää, joiden ympärille mahtuu useampi tekijä yhtä aikaa.
Lisäksi meiltä löytyy 6-8 henkilön kabinetti.
Meillä voit osallistua erilaisille keramiikkakursseille, järjestää yksityistilaisuuden, koota oman porukan Clay&Wine-iltaan tai liittyä kuukausijäseneksi.

Tarjolla on myös saven työstöön tarkoitettuja välineitä sekä dreijoja. Savea voi ostaa paikan päällä, ja peruslasitteet (valkoinen, vaaleanpunainen ja transparentti) kuuluvat kuukausijäsenyyden hintaan.

Jäsenyyteen kuuluu myös oma hylly, jolla keskeneräisiä töitä voi kuivattaa ja säilöä,  ja säilyttää omia henkilökohtaisia työvälineitään .

Studion aukioloajat

Aukioloajat jäsenille helmikuusta 2024 eteenpäin:
Ma 8:00-22:00
Ti 8:00-13:00
Ke 8:00-22:00
To: 8:00-16:00
Pe 14:00-22:00
La 8:00-22:00
Su 8:00-22:00

Viikkokohtaisista poikkeuksista infotaan jäseniä erikseen.

Huom: yksityistilaisuuksien  takia poikkeuksia, näistä infotaan jäseniä viikkokirjeessä.

Jos olet hakemassa kurssitöitä tai haluat tulla tutustumaan studioon, ole yhteydessä: studio@clayhem.fi niin varmistamme, että olemme paikalla.

Infoa jäsenille

Polttohinnat jäsenille (voimassa toistaiseksi)
Hillevi-uuni:
Koko uunilevyllinen (40 x 50 cm) korkeus max 15cm 20€ (sis alv)
Puolikas levyllinen (20 x 25 cm)korkeus max 15cm 12€ (sis alv)
Yli 15 cm töistä lisämaksu 3€ per työ.

Polton voi maksaa kortilla studiolla. Valitettavasti emme tarjoa polttopalveluita ulkopuolisille.

Yhteistilaus Kerasilille lähtee noin kerran viikossa. Jäsenilel toimitetaan tilauslinkki, ja til

Miten meille pääsee?

Keramiikkastudio sijaitsee osoitteessa Franzeninkatu 22, aivan Torkkelinmäen kupeessa. Samalla pienellä aukiolla sijaitsevat myös esim  Green Hippo, Skiffer ja Bar 10. Parhaiten pääset paikalle metrolla tai raitiovaunulla.

Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemat ovat alle 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja lähelle kurvaavat myös ratikat 1,3,9 ja 6.

Autolla saapujien kannattaa varata parkkipaikan etsimiseen muutama minuutti, kulman takana Agricolankujalla on usein paikkoja.

Esteettömyys

Valitettavasti studio on kahdessa tasossa.

Katutasossa on studiotila, ja muutama askelma ylöspäin löytyvät hyllytilat sekä wc. Oviaukot ovat rakennusajalle tyypillisen kapeat, noin 75 cm.

Jos tarvitsette avustusta, olkaa etukäteen yhteydessä studio@clayhem.fi niin osaamme ratkaista asian.

Usein kysyttyä

Jos jokin jää vielä askarruttamaan, laitathan meille viestiä: studio@clayhem.fi

Mikä Clayhem on?

Clayhem on moderni keramiikka-studio, joka tarjoaa jäsenilleen tilan toteuttaa luovuuttaan savitöiden parissa. Kuukausijäsenten käytettävissä olevan studion lisäksi tarjolla on myös alkeis-, jatko- ja Masterclass- kursseja. Bonuksena inspiroiva yhteisö keskellä kauneinta Kalliota.

Missä Clayhem on?

Clayhemin ensimmäinen studio sijaitsee Kalliossa Helsingissä erinomaisten kulkuyhteyksien päässä, osoitteessa Franzeninkatu 22. Toiveissamme on avata useita toimipisteitä tulevaisuudessa!

Mitä kuukausijäsenyys tarkoittaa?

Clayhemin kuukausijäsenet voivat harrastaa keramiikkastudiolla oman aikataulunsa mukaan milloin tahansa studion ollessa auki. Toistaiseksi varausjärjestelmää ei ole, sillä tila vetää yhteensä noin 35 tekijää yhtä aikaa. Jos tila ruuhkautuu, otamme varausjärjestelmän käyttöön. Jäsenyys sisältää myös oman hyllypaikan, oikeuden käyttää yhteisiä välineitä, peruslasitteet (valkoinen, transparentti sekä vaaleanpunainen). Raaka- ja lasituspoltosta peritään pieni korvaus. Savea ja lasitteita voi tilata yhteistilauksella ja ne toimtietaan suoraan Clayhemille.

Voinko maksaa Epassilla, Smartumilla, Edenredillä?

Voit! Jos haluat maksaa kurssin tai kuukausikortin Ederedillä, Smartumilla tai Epassilla, toimi näin: tarkista nettikaupasta että kurssilla on tilaa, maksa valitsemasi tuote palvelussa, lähetä meille tapahtumasta kuvakaappaus: studio@clayhem.fi niin tiedämme varata sinulle paikan kurssilta/kuukausijäsenistä. Meille ei valitettavasti käy fyysiset maksusetelit, vaan toimimme verkkoversiossa etuseteleiden kanssa.

Kuka voi ostaa kuukausikortin Clayhemiin?

Kuka tahansa keramiikasta innostunut tekijä, joka on yli 16-vuotias. Kuukausikorttilaisilla tulee olla hallussaan keramiikan ja lasituksen alkeet, joko ennen liittymistä muualla käydyllä kurssilla tai Clayhemin kurssin jälkeen. Lapsille meillä on tulossa erikseen perhepäiviä myöhemmin syksyllä. Niistä voi tiedustella: studio@clayhem.fi.

Voinko järjestää yksityisen kurssin tai tilaisuuden Clayhemissä? Järjestättekö tyhy-tilaisuuksia?

Ilman muuta! Teemme teille mieluusti ehdotuksen: studio@clayhem.fi

Millaisia kursseja Clayhem järjestää?

Tarjoamme monipuolisesti erilaisia keramiikkakursseja. Aloittelijoille suosittelemme alkeiskursseja. Tämän lisäksi meillä on tulossa erilaisia teema- ja tekniikkakursseja. Kuulemme mieluusti myös toiveita kursseista: studio@clayhem.fi

Voiko kursseille osallistua ilman jäsenyyttä?

Totta kai! Kurssi on oiva tilaisuus testata omaa innostusta, ja siitä on hyvä jatkaa kuukausijäseneksi.

Saako käyttää omia lasitteita tai savea?

Vain ja ainoastaan, jos ne ovat korkean polton tuotteita. Vääränlaisten tuotteiden käyttö johtaa usein siihen, että poltto epäonnistuu, ja tällöin tekijä on korvausvastuussa myös muiden tuhoutuneista esineistä.

Palvelumme

Jäsenyydet

Kuukausijäsenenä voit tehdä keramiikkaa aina studion ollessa auki. Otamme mieluusti vastaan ideoita ja palautetta esim. studioaikojen suhteen: studio@clayhem.fi

Kurssit

Jos et ole koskaan edes kokeillut savitöitä, nyt on mahtava tilaisuus aloittaa! Ei haittaa yhtään, vaikket tietäisi asiasta mitään: sitä varten on alkeiskurssimme.

Tarjoamme myös dreijauskursseja, sekä syksyllä erilaisia syventäviä/jatkokursseja. Kurssit löydät kaupastamme, klikkaa alta:

Yksityistilaisuudet

Vaikka itse sanomme, on tilamme upea! Se on kaunis, ilmava ja sieltä aukeaa hieno kaupunkinäkymä yli koko Fleminginkadun.

Meillä on myös pieni, mutta hyvin varusteltu keittiö, joten max noin 30 henkilön tilaisuudet onnistuvat mainiosti.

Kabinettimme on täydellinen kaveriporukan Clay&Wine-iltaan, sinne mahtuu keralla 6-8 hlöä.

Kysy lisätietoja: studio@clayhem.fi.

Näin helposti pääset mukaan!

Jos hallitset jo keramiikan perusasiat, voit ostaa suoraan kuukausikortin ja tulla harrastamaan omatoimisesti.

Jos aloitat aivan alusta, tai opit ovat ala-asteelta, suosittelemme alkeiskurssin käymistä!

Kurssit ja kuukausikortit löytyvät kurssikaupastamme.

Ensimmäinen askel - perustaidot haltuun eli Keramiikkaa aloittelijoille

Osallistu alkeis/peruskurssillemme, ja ota haltuun keramiikan perusasiat. Opettajina toimivat kokeneet ja innostavat keramiikkamuotoilijat Sami Rinne ja Elina Sallinen.
Käsinrakentamisen alkeiskursin jälkeen on helppo ottaa haltuun kaksi muuta tekniikka: valutekniikka ja dreijaaminen. Molempiin näihin on kursseja tarjolla. Jos kurssit ovat loppuunmyytyjä, älä huoli, avaamme niitä koko ajan lisää tarjolle. Uusista kursseista infotaan aina Instagramissamme @clay_hem.

Toinen askel jäsenyys

Parhaiten keramiikassa kehittyy tekemällä! Liity kuukausijäseneksemme, ja pääset työstämään savea milloin se itsellesi parhaiten sopii, ilman kiirettä.

Kuukausijäsenyydet myydään kuukauden tai kahden paketeissa.

Jäsenyys pitää sisällään: pääsyn studiolle aukioloaikoina, oman hyllyn savitöille, peruslasitteet, yhteisten välineiden käytön. Savea ja lasitteita myydään studiolla, ja polttopalvelusta perimme pienen korvauksen. Polttohinnat löytyvät kohdasta Studio.

Tervetuloa studiolle!

Kun saavut studiolle ensimmäistä kertaa, ilmoittaudu toimistolla.  Esittelemme sinulle studion sekä sen toimintatavat.

Vastaamme mieluusti myös kysymyksiin: studio@clayhem.fi,
Puh 044 781 1161

Osoite: Franzeninkatu 22, 00530 Helsinki.
Paikalle pääset helpoimmin yleisillä kulkuvälineillä, sekä Hakaniemen että Sörnäisten metroasemat ovat lähellä.  

Ajankohtaista

Olemme paikalla vaihtelevasti, olethan yhteydessä studiovastaavaan, jos haluat tulla tutustumaan? studio@clayhem.fi
Lämpimästi tervetuloa meille!

Clayhemin joulumyyjäiset 16.12.
Lauantaina 16.12. klo 10-14 Clayhemissä Franzeninkatu 22 joulumyyjäiset! Paikalta löydät seuraavat myyjät: Sami Rinne Deign, Oivi design, Clayhemin jäsenten töitä, Musubi Onigiri, Stella Harasekin vintage- kokoelmaa (ranskalaista ja suomalaista keramiikkaa), Anna-Kaisa Melvaksen aarteita, Mikko Rasilan valokuvia ja Make Gay Great Again- sarjaa. Lämpimästi tervetuloa!
9.12.2023
Nappaa itsellesi joulun ihanin lahja, paikka Clayhemin keramiikkakurssilta! Tarjolla dreijausta, käsinrakentamista, valusavitekniikkaa- sekä oman valumuotin rakentamista! Myös lahjakortteja tarjolla pukinkonttiin. Jos maksat Edenredillä/Smartumilla/Epassilla lue ohjeet Usein kysytyistä kysymyksistä ensin.
20.11.2023
Clayhemin kevään kurssitarjonta avautuu kauppaamme maanantaina 20.11. heti aamusta! Joulun mieluisin lahja löytyy ehkä sieltä?
31.10.2023

Näin Clayhem sai alkunsa

”Vierailin Losissa The Pottery Studiolla, ja sen perustaja Marshall Blair näytti minulle paikkoja ja kertoi heidän tarinastaan. Tajusin, että haluan itsekin harrastaa tällaisessa paikassa.”